Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Thursday, April 29, 2010

testing facebook's "like" button

saje nak test setelah jalan2 kat blog owang len.. ternampak la "like" button nih.. then nak mencube.. kalo korang nak tau camane, cara senang : g je kat facebook: social plugin.. http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/like

isi ape yang patut.. pas tu korang klik 'get code'.. pastu paste code yg kuar kat post korang..

kat url tu taip la url post korang.. tp still ade kelemahan.. die takkan show kalo kite x online kat fb and yg 'like' tu bukan dari kalangan friendlist kt fb kite..

contoh:
http://latifah-harun.blogspot.com/2010/04/testing-facebooks-like-button.html

Photobucket

till then..

2 comments:

Hafiz Mohd said...

saya dah cuba dah tapi x menarik langsung! x suke bila fan box bertukar menjadi like box. so sekarang ni bila saya buat fanpage baru, saya x tahu mcm mana nak dapatkan kod html javascriptnya. ade sesape boleh tolong x? kalau sesape tau boleh contact me through my blog ok?

ati said...

HM: saya pon bukan pakar mende2 cenggini.. sy pon masih dlm peringkat belajar (newbie) lg.. hehe..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails