Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Friday, April 2, 2010

Kejadian memalukan

Huuahuahuaa... nak gelak dulu.. giler kentang lawak... tadi pagi g isi minyak kat petronas tol subang nkve.. pas dah isi minyak.. try r start kete.. alamak! pesal lak nih.. kete tak leh hidup.. x de bunyi pape langsung.. try banyak kali.. x mau gak.. muke dah cuak giler..

Datang r mamat pekerje stesen minyak ni.. bukak bonet kete.. nengok pape yang patut.. tengok bateri ok lg.. cuit sane cuit sini.. ..ok try start.. tapi tak mau gak.. adusss.. bleh wat hal lak pagi2 ni.. tak penah2 jadi cenggini...

Tepon r CT saje nak gtau.. sebab ct pon penah gak jadi cenggini... pas tu baru roger HUBBY.. suh die datang nengok.. die pon ngan semangat akan datang kat situ.. hahaha...

Pas tu.. pekerje stesen minyak tu ketuk2 r bateri.. x de percikan api langsung.. die kate bateri ok ni.. ntah ape yang problem nih... ni bukan bateri ni.. aku kate 'tapi saya baru je servis kete ni.. rasanye x sampai sebulan lg, xkan ade problem kot..'.. hehe... die tgk2 lg.. try start tak mau gak.. die tanye 'sape nak datang sini tolong..', aku kate 'husband saya datang jap lagi..' die kate 'ok la.. kite tolak kete ni ke tepi'.. aku kate 'ok'.. aku pon standby kat tepi kete tu jaga stereng.. die kate 'x pe la, awak masuk..' ..aku pon masuk la kete..

Dengan pantasnye aku check gear sebab orang tu nak tolak.. so aku kene la tolak gear ke N, baru leh gerakkan kete kan.. tup tup.. aku nengok gear kat D2.. waahahawahahaa... patut r tak leh start.. wakakakaaa...


Photobucket

sekadar gambar hiasa... bukan kete sebenar..



Giler kentang serabut aku ni.. hahahaa... aku kate kat orang tu.. dah ok dah ok.. tenkiu.. aku pon blah dari situ dengan muke malu giler... hehe..

Pas tu aku tepon HUBBY.. aku kate 'dah tak yah datang.. kete dah elok..', HUBBY kate 'lor, orang dah masuk tol dah ni..', aku kate 'lor dah elok nak wat camane.. xkan nak rosakkan balik..' wakakaka... pas tu die letak.. then x lame die tepon balik.. die kate 'kenape tadi, letak gear kat D ke?' dalam hati.. tau tau je.. aku kate 'a ah...'.. mesti dalam hati die kate aku ni nyusahkan betol la... waahahaa....

Pastu tengah tulis blog ni.. HUBBY kasi ym.. jap aku copy paste... hehe...

suamiku: gear tu lenkali letak N
aku: ye
suamiku: gear blum free dah start
suamiku: nasib abik auto
suamiku: kalu manual dah melompat
aku: sebab auto la berani start
aku: wakakakaa
suamiku is typing...
suamiku: ye laaa

Tamat (ada la aku skip sket2 citer nih..kang panjang sangat lak..)

2 comments:

Ummiross said...

hehe nak tergelak kak chah

effadyaza said...

a'a mmg lawak...tp siapa sangka...ntah2 ada org yg bwk auto pun tak tau kes cam gini...klau gear letak D tak leh start...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails