Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Saturday, February 18, 2012

diy bubble skirt

tetibe semangat nak buat sendiri baju anak.. sebab anak pompuan kot.. so design baby gurl ni banyak yang cantik2.. heee... master pon x siap lagi.. sibuk nak bersewing pulak.. wawawaaaa..
punye semangat pergi la cari kain... benang segala... hee... pastu pinjam kakaknye mesin.. mesin lama kakak ni, die dah bg kt kakak ipar.. pi la tanye kat kakak ipar, die guna ke idak.. since die x guna mesin tu.. aku pon ape lg.. amek le.. ingat nak beli mesin jahit la.. mm.. bile survey2, mahai la pulak.. adehh... ingat nak join kutu ke.. simpan wet ke.. hee..

kt bawah ni, aku wat untuk Iman... kalo iman dah pandai diri@jalan.. mesti cantik kalo pakai skirt kan.. baru nak belajar merangkak, ibunye sibuk nak wat skirt... susah die nak merangkak.. huhu.. x pe la.. ni saje test... nanti kalo ade masa free, nak buatkan dress pulak..





disebabkan kegedikan nak buat skirt.. buatkan la tuk anak sedara lak.. hee... punya la susah.. adehh... almaklum, baru2 nak belajar... kain ngn benang mak die supply... hee


mesin ni mesin lama.. jadi masa nak jahit tu.. asek stuck je.. benang tersangkut.. macam2... betul2 kene sabar... sebab ngah betul2 semangat, tu yg x kisah sgt.. kalo idak, mm.. dah lama ku campak aje... hahahaa....

timbul nak menjahit ni bukan ape.. aku dok sibuk tgk baby wearing.. sume mahal2... aku pon rase cam nak diy je.. bile tgk tutorial, idak le susah mane... tu yg semangat nak menjahit timbul.. dah buat ring sling ngan k'tan baby carrier.. nxt time aku post baby wearing yg aku dah buat tu.. hee...

Friday, February 17, 2012

getah rambut dari kondom

Be careful about these Chinese products

Very important! Please spread the news!!
Be cautious of hair bands at open markets around the city – they are proobably from China since they are purchased in bulk very very cheap !!!!

Take a good look before buying hair bands in future – specially like the following kind.


These Hair bands were made from used condoms and threads.




BEIJING (AFP) - Used condoms are being recycled into hair bands in southern China threatening to spread sexually-transmittable diseases they were originally meant to prevent, state media reported Tuesday
In the latest example of potentially harmful Chinese-made products, rubber hair bands have been found in local markets and beauty salons in Dongguan and Guangzhou cities in southern Guangdong province, China Daily newspaper said.
'These cheap and colorful rubber bands and hair ties sell well ..... threatening the health of local people,' it said.. Despite being recycled, the hair bands could still contain bacteria and viruses, it said.
'People could be infected with (genital) warts or other diseases if they hold the rubber bands or strings in their mouths while waving their hair into plaits or buns,' the paper quoted a local dermatologist who gave only his surname, Dong, as saying. A bag of ten of the recycled bands sells for just Rs.5, much cheaper than others on the market, accounting for their popularity, the paper said.
A government official was quoted as saying recycling condoms was illegal. China 's manufacturing industry has been repeatedly tarnished this year by a string of scandals involving shoddy or dangerous goods made for both domestic and foreign markets.
In response, it launched a public relations blitz this summer aimed at playing up efforts to strengthen monitoring systems.
Check your kids hair bands and make sure they do not put them in their mouth while trying to plait or tie their hair .
See below for Chinese Slippers now being sold in Walmart in the US . Hopefully, they are not yet in India ....
REMEMBER THE PAINT ON KIDS TOYS
PLEASE DO NOT HESITATE TO PASS THIS MESSAGE TO EVERYONE IN YOUR CONTACT LIST

kredit to: http://kajangboystory.blogspot.com

Monday, February 13, 2012

9 mimpi Rasulullah SAW


9 Mimpi Nabi Muhammad SAW

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidak pun membalas bicaranya,maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya, maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.


BERSABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU
YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"

Related Posts with Thumbnails