Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010


hurm... ari ni sangat cantik tarikh... 20.10.2010... kalo 10.10.10 tu ade yang kurang.. sebab tahun x complete... untuk hari ni.. very nice numbers...

since x de ape nak citer.. aku tulis ape yang akan aku buat...

first, jap lg nak mandi2.. nak g um.. nak anto buku yang dah overdue.. supposed to renew on 15th Oct 2010.. tp biase la, aku ni pelupa.. igt tgh lan 10 cume x igt hari tu adalah last day.. hurm... =(
pas anto buku, nak g 'window shopping or shopping' kat midvalley.. ade jusco jcard day... wet x bape nak ada.. gaji 25hb, rini baru 20hb.. ujung2 ni biase la.. g mid bersama ngn cik siti... heeee...

..aku baru pasan...
note kat atas ni.. jap aku copy paste ye...

"Image uploads will be disabled for two hours due to maintenance at 5:00PM PDT Wednesday, Oct. 20th. Learn more"

tu la sebab aku x upload gambonye... kene copy paste balik.. heeee


kay la... dah kol 7.20am... nak mandi, siap2... kang lambat... hv to b there b4 jusco starts open to public to avoid crowded n plus parking lot..

c ya....

Friday, October 15, 2010

sos PREGO halal



Setelah disiasat... ni PREGO yg campbell buat.. yg telah diluluskan oleh JAKIM... alhamdulillah... ingatkan dah makan yg nonhalal punye... terkezuttt sekejap... yang nonhalal tu yang tertulis ITALIAN SAUCE... tapi ni PASTA SAUCE from campbell... legaaaaa.. so next time anything nak makan better check the ingredient.. pengajaran neh.... heeee....


Sos PREGO tak halal???


Aku baru tau mende ni... sedangkan dah bertahun2 rupenye isu ni... sebab baru dpt lately pasal mende ni kat facebook... urmm... dah berbotol2 aku dok makan selama ni.. rupenye x halal.. dan yg halal dari campbell jek yang JAKIM approved... loya tekak aku ni.... adussss...


Tapi yang buat aku x pueh hati sgt ialah.. kalo mende ni x halal... yang sume pasaraya.. GIANT, TESCO, segala yang ada kat Malaysia ni.. dok letak mende ni kat tempat halal apa kes?????
Pesal JAKIM tak pantau mende ni... dorang nye keje setakat check dan kuarkan sijil halal je ke.??

Petang ni gak aku nak g TESCO nak siasat mende ni.. betul ke ade PORK MINCED MEAT??.. sengal betul... pas ni memang tobat takkan makan spageti... specially yg kat luar... makan je mee mesia... tu pon ade gak kes kate tak halal gak, buat mee men sukasuki jek... ntah ape mende yg halal pon aku x tau...


Thursday, October 14, 2010

Proton INSPIRA



INSPIRA is developed from a Mitsubishi Lancer. It is replacement model for Proton Waja.. Will be officially launch on 10th Nov 2010. There r rumors saying dat INSPIRA is MPV car... urmm.. so just wait...

Tuesday, October 12, 2010

Nikon D7000

Nikon D7000... huhu... announced on 15/09/2010.. nangeh nengok.. bile la aku nak pakai kamera DSLR cam neh... urmm...


Harga yg diwarwarkan, kalo body je almost rm4k gak.. kalo ngan kit lens dalam rm4k lebey kot..


Monday, October 11, 2010

10.10.10



10.10.10...

Satu tarikh yg begitu ramai orang nanti2kan... byk giler ppl out there yg pilih dis date for their wedding day.. best la jugak.. since kebetulan tarikh ni pon jatuh hari ahad kan.. tapi lg cun kan kalo pilih 20.10.2010... heeee... cume 20.10.2010 ni ari rabu, so maybe ramai x wat majlis pd tarikh ni kot...

Dan 10.10.10 juga ade tragedi yg sangat2 memilukan di mana terjadi kemalangan yg melibatkan 2 buah bas, 1 van dan 3 bijik kete, unofficial 12 org mati dan lebih 40 org cedera di Kilometer 223 lebuhraya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat


Wednesday, October 6, 2010

Maher Zain - Barakallah

Another song dat i really like... This song really enjoyable... urm.. wif nice voice ..




wif da lyric:

We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever

Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure

We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter

Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say

بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

بارك الله
بارك الله لكم ولنا

الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله

الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا




Related Posts with Thumbnails