Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Saturday, December 3, 2011

bengkak kelenjar leher

dah lama x post pape kt blog ni...

2 isnin lepas pas amek iman kt bs.. malam tu dah rase dedo je badan die.. bg la ubat demam yg kk bagi mase cucuk 3 bulan ritu.. malam tu sgt panas badan die.. iman terjaga dalam kol 3 lebih pagi tu pah tu dok meragam je.. dekat kol 7 baru die tido balik... disebabkan itu.. aku bawak iman g kk kol 2 (aku g kk tu kol 1.40)..

nak menyelit citer kt kk sket.. tunggu punye tunggu.. kol 3.40 pon x panggil2 lagi.. aku bukan nye g untuk monthly checkup nye.. tp nak check demam je.. awal2 lg misi dh amek suhu..38.1.. 'panas' tol aku.. baby yg bukan monthly checkup dtg kendian pon dah balik.. lg aku 'panas'... terus aku g kaunter, ckp kt misi tu.. aku nak balik.. tolong amek balik buku sy kt dalam... cepat2 misi tu g dalam.. x lama pas tu.. die panggil aku masuk ikut pintu lain.. tp terus g jumpe doc.. pas tu sound aku, nape dtg petang.. alah kalo dtg petang ke pagi pon same je...kerek betoiii... 'misi lama' suh aku bawak bby g urut...

malam tu aku bawak iman g urut... kakak aku temankan.. nenek tu kate ade bengkak kt belakang leher.. cuak aku.. terus bawak g klinik.. klinik kate kalo demam x kebah 3h n bengkak pon x surut dlm seminggu bawak g GH.. adehhh.. riso betul.. die kate tu sebab kelenjar die bengkak disebabkan oleh kuman.. kelenjar tu menjalankan kejenye.. huhu...

jumaat tu aku bawak g kk.. sebab demam x kebah2... suhu pon 38.3.. n kene amek darah, sekali cucuk je ok.. result, ade kuman dalam darah.. pas tu ckp sal bengkak kt doc sekali.. doc check kate bengkak besar.. x leh nak kasi antibiotik.. kene refer hospital.. *dengar hospital ni cuak sungguh aku*.. doc suh prepare siap2 barang, takut kene admit..

aku pon g la hospital.. doc sane bg antibiotik untuk 5h.. pas tu katanye kene jumpa doc pakar.. hari rabu lepas aku g spital.. kene amek darah lagi sekali.. tp kesian iman (baru 3m+).. 3kali cucuk utk amek darah.. aku perasan pon lepas balik rumah, lepas cabut kapas kt tangan die.. 2 kt kiri 1 kt kanan.. budak kecik mcm tu diorang wat gitu.. kite yg beso ni pon amek sekali pon neves2..sakit.... patut la terjerit2 anak aku kt dlm tu byk kali.. lama lak tu.. geram betol.. kalo x reti amek, bagi la orang lain.. jgn la nyeksa budak kecik... kalo anak die kompem x buat gitu..

alhamdulillah demam die dah ok.. tu pon almost 2 weeks baru ok.. tp bengkak masih belum surut.. surut sikit la.. macam2 cara buat... tuam ngan tuala panas.. sapu minyak zaitun.. ibu jari aku letak kt lelangit pagi2, pastu tekan sket kt bengkak tu.. sapu air 'baca2'... sapu minyak gamat.. tgk la bile nak surut.. risau gak ni.. dah 2 minggu...

7hb ni ade apptmnt ngan doc pakar lagi sekali.. harap2 bengkak tu x de nanti n doc kate x de pape yg serius.. dok mengejap kat hospital je.. awal2 ritu ade jaundis.. pastu sebab batuk plak, smp masuk wad.. pas tu dengan ruam die.. skang ni bengkak lak.. rezeki die.. cume as a mother, kesian sangat kt die.. kecik2 lagi asek kene cucuk sane.. cucuk sini...

2 comments:

Fatimah Bt Tony said...

cubalah ambil immune booster, semoga membantu. kesian tengok anak admin tak sihat.

ati izz said...

Sis..anak saya dah ok..dah lama dah..cume skg ni antibodi die lemah sket..senang kena jangkitan..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails