Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Sunday, June 20, 2010

Selamat hari Bapa 2010


First of all.. dah lama x update blog ni.. x de tenet dan dah rase cam malas lak nak update blog.. facebook pon dah kurang.. before tis pon.. dah tulis siap2.. auto update je..

Nway, SELAMAT HARI BAPA kepada semua yang berpangkat "bapa".. specially for bapa mertua ku : Incik HARIFF dan suami tersayang Incik FAUZI; abangku: Incik NOOR IKRAM, x lupa buat abang iparku yang selama ini berperanan sebagai bapa kepada kami adik-beradik : Incik HJ AZMAN. Semoga kalian semua hidup bahagia dunia akhirat dan mendapat keredhaan dariNya.


till then...

Sunday, June 6, 2010

karaoke baik untuk saraf


hurm.. aku ada r beli majalah HARMONI :1-15 Jun 2010 ..


ada info menarik..

Bagi penggemar karaoke, ini merupakan berita baik buat anda. Karaoke pada malam hari dipercayai memiliki kesan positif terhadap kesihatan tubuh badan manusia.

Prof Takeshi Tanigawa dari Ehime University Graduate School of Medicine, Jepun menjelaskan bahawa karaoke mampu memperbaiki kondisi sistem saraf manusia.

Dipercayai perbuatan menarik nafas dengan mendalam dan perlahan sewaktu berkaraoke bukan hanya elok untuk sistem saraf bahkan dapat menghilangkan stress yang dialami oleh individu berkenaan.

Ini kerana tepukan yang diterima daripada teman-teman sebaik selesai nyanyian pula merupakan satu bentuk sokongan moral yang boleh menenangkan fikiran ketika stress melanda..



till then...

Saturday, June 5, 2010

lagi contoh bunga telur..



So semalam aku paste gambo bunga telo dari sabun.. kali ni aku paste bunga telo dari manik lak.. camne bley tetibe terkuar mende nih? humm.. opismate aku sibuk nak wat bunga telo tuk adik die kawen.. kebetulan lak kakak wat bunga telo tuk my hubby's bro.. so aku citer la kat die yang kakak pandai wat bunga telo dari sabun.. so die pon xcited nak tempah.. n dah siap dah pon tapi lupe lak nak amek gambo.. bunga telo warna merah hati, the rest warna silver.. and oso tetibe aku bagi r cadangan kat die wat bunga telo dari manik.. yang tu aku pandai, so aku leh tunjukkan camne nak buat.. bley jimat budget tuk upah orang len buatkan, kan..

rabu lepas aku pon tunjukkan r satu contoh kat die cane nak buat bunga telo tuh..
taaataraaaaataaaraaaaa...

siap berkilau u...




Friday, June 4, 2010

bunga sabun

bunga sabun; gubahan

dalam gambar ni, warna pilihan mak mertuaku untuk abang iparnye wedding

kalo korang nak tempah bunga sabun leh le contact kite.. tapi bukan kite yang buat, my sis yang buat.. yg dalam gambo ni, aku tolong gubah je.. kalo yang macam dlm gambo ni .. sebatang rm2.00 je.. kalo nak lagi meriah, tambah pape lg aksesori len.. tambah je la duitnye.. kaler korang leh pilih.. baik kaler daun atau bunganye..

Thursday, June 3, 2010

irfan men boling


pas g check up tinge irfan, kitorang g men boling anak beranak.. sebab die sebok dok nak baling, so bagi die men satu lane die je, angkat hadang tepi bagi bola x jatuh longkang.. bley tahan gak die men.. asek baling je, x de rehat2.. kitorang baru 1 game stengah, die dah nak masuk game ke 3.. kene paksa suh die rehat.. xcited beno men boling..



video

Wednesday, June 2, 2010

abg ipar ku kawen.. n citer waitress kuang ajo


Sabtu lepas 29.5.2010 abang ipar aku kawen.. majlis sebelah pompuan kat kampung arwah mak aku, Batak Rabit, Teluk Intan.. kebetulan ade gak la kene ngan kakak ipar baru aku tuh (tapi jauh la dah bape pupu la kirenye ngn die, aku tau pon mase dorang bertunang)... so congrats to both of u.. incik faris and hidayah


ni nak citer.. kalo dah niaga tu bio le berbudi bahasa sket.. dah la kitorang ni penat.. seb bek bley kontrol lg sabar.. kitorang singgah kat sg besar balik dr teluk intan ritu... saje nak minum2..
so singgah le kedai ni.."gerai makan tradisional mak siti"..



dah order.. ni cakap pon leklok ni.. yg amek order dak laki.. ok gak la.. walau senyum tak bape nak pegi...

dah sampai order.. silap air.. x de pon order air teh o ais (die bg air ni, 2 gelas lak tuh).. mintak nescafe o ais.. panggil la dak yg keje situ.. tapi tak pueh atinye.. bile.. dak pompuan dlm gambar ni (yg ngah duduk pakai tudung hitam)... kebetulan die dekat ngan meja, ngah kemas meja len.. cakap kat die silap hantar.. takut orang len nye.. muke dah macam ga***ng.. orang panggil leklok.. muke tu leklok la sket. pas tu bley lak mase die hantar air yang betul, die hempas gelas tu kat meja, punye nak tunjuk protes.. kalo ikut panas hati ni.. dah lame kene 'sembur'.. kalo dah x larat nak layan orang, jangan keje kat situ la woii.. x kire le mak bapak ko punye kedai pon.. macam s**l...


till then...






Tuesday, June 1, 2010

killer house plant


Betul ke?

............................................................


Dear all,
Please read below.


The message is true. I almost lost my daughter who put a piece of the

leaf of this plant in her mouth and her tongue swelled to the point of

suffocation. This is one plant but there are others with the same

characteristics of coloring. Those are also poisonous and we should

get rid of them. Please watch out for our children. As we all leave our

children home in the hands of the helpers, we should give them a safe

environment where they can play.


"This plant that we have in our homes and offices is extremely

dangerous! This plant is common in Kenya , Rwanda , Uganda

in plant nurseries, many offices and homes. It is a deadly poison,

mainly for the children. It can kill a kid in less than a minute and

an adult in 15 minutes. It should be uprooted from gardens and

taken out of offices.


If touched, one should never touch ones eyes; it can cause partial

or permanent blindness. Please alert your buddies.







till then...

Related Posts with Thumbnails