Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Wednesday, July 28, 2010

Cinta tiga segi

Lagu ni sangat best.. tertarik.. terngiang2 pas dengar..maybe bcoz i nie sentimental sket owangnyer.. tapi kalo u all search kat youtube..
sangat ramai orang buat videoklip untuk lagu ni n setengahnye men gitar..
but i really like those yg men gitar untuk lagu ni (hinggakan terasa cam nak belajar men gitar lak).. sangat mendayu2 irama die..
there was a story behind tis song.. tp x pasti is it really true or ade org mengada2kannyee..

the story was.. dorang berkapel.. but the gurl suddenly ask for break off from dat guy..
juz bcoz of x-boy dat gurl came back.. n nak sambung balik their relationship.. urmm..
dat guy pon kate ok fine.. tapi bcoz of pendek akal selepas itu... maybe tersgt sedey..
he decided to kill both of them... n surrender himself.. n ask for tali gantung..
but when in the prison before kene hang.. he requested to sing tis song tuk pengajaran kepada org len.. (sowi kalo terlain sikit dr yg asal..)

another story.. tis song was made by singaporean.. so x tau malaysian or singaporeannye lagu..

but after do some research... tis blog claim dat he is the one composed tis song (ayie-singaporean).. the real title is 'perangkap cinta'.. http://www.myspace.com/ayie2023.
there were a stories bout tis song...
Perangkap Cinta - The claims, accusations and questions (view more)
Perangkap Cinta - The spread (view more)
Perangkap Cinta - The begining (view more)


so here is the song...


Tuesday, July 20, 2010

once in a while..


it had bn such a long time im not writing in tis blog..huhu...

last week.. kerjasama antara UNITEN n belia Kapar.. wat program anak angkat..
my sis pon dapat sorang.. since she is still young.. instead of call her mak.. he has to call my sis 'kakak' la.. tp panggil abg ipar.. ayah... ahhaa.. cane tuh..

Atif, he is frm Pasir Mas, Kelantan.. 1st year deg, x ingat cos ape.. ('benak tol otak aku neh nak ingat skang')
hari ke 2.. makan tengahari bersama family angkat

xceli, there r 5 including Atif.. Hariz, Azizi, Nas and i dun remember da other one.. 2 wif my sis's mother-in-law, another 2 wif her brother-in-law.. we had a great time wif them.. although aku ni owang luar.. hahaa... saje nak join.. lg pon bley kire Atif ni skang adikberadik angkat aku gak la.. wahahaa.... (nak jugak..)


till then...

Tuesday, July 6, 2010

Kalimah ALLAH yang tersembunyi disebalik Kasut Crocs!



Pandai kan yahudi.. cuba menjatuhkan agama ISLAM dengan cara yg sebegini..


Kalimah ALLAH yang tersembunyi disebalik Kasut Crocs!


Design yang menarik, keselesaan, ringan, serbaguna,

warna yang pelbagai menj adik an Crocs menjadi pilihan ramai.

Baik mereka itu bayi kecil yang baru bertatih berjalan,

kanak-kanak yang sedang aktif dalam dunia upin ipinnya,

remaja belasan tahun, para pria, bahkan golongan veteran

sekalipun mengenakan Crocs. Namun tidak disedari musibah

yang menan ti Ummat Islam di sebalik kasut ini.

Bagaimana Kasut Crocs yang menjadi alas kaki paling

popular kini mendatangkan musibah kepada Ummat Islam?

Bukan setahun 2 crocs ini bertapak di bumi Malaysia .

Lebih dari itu kurasakan. Namun baru kini disedari terdapat

kalimah ALLAH, lebih tepat lagi di bahagian kita mengalaskan

tapak kaki kita.

Untuk memudahkan imaginasi anda, mari aku perkenalkan

dengan logo Crocs. Anda semua sedia maklum nama Crocs

ini diperolehi dari Crocodile/ Buaya. Disebabkan itulah,

syarikat ini menj adik an gambar buaya sebagai 'model' mereka.

Maskot ini dihias sebaik mungkin agar kelihatan comel.

Jika anak-anak kecil melihat, sudah pasti menyukainya.

Inilah doktrin minda bawah sedar kepada anak-anak.

Persoalannya, kenapa dikatakan terdapat kalimah Allah

disebalik logo Crocs ini?

Baiklah, sila lihat gambar di bawah :




Bagaimana? Ada sesuatu yang mencurigakan?

Sudah pasti ada yang berkata :"Ah..ada-ada saja kamu.

Tidak ada yang pelik kurasakan. Hanya logo buaya yang comel.

Tidak lebih dari itu."

Jangan tersilap. Jika dilihat sekali imbas, memang tidak akan

kelihatan sesuatu yang janggal dari logo ini. Sama juga

seperti produk Coca Cola. Setelah diselidik, sekiranya

perkataan Coca Cola ini dilihat melalui cermin, akan

tertera perkataan bahasa Arab : La Mecca, La Muhammad.

Apa maksudnya? Tiada Mekah, Tiada Muhammad SAW.

Baiklah, lihat gambar di bawah. Logo Crocs yang aku lampirkan

di atas diterbalikkan beberapa darjah :



Sudah bisa melihat sesuatu? Ya, kali ini kelihatan dengan jelas.

Kalimah ALLAH bukan? Siap ada sabdu lagi. Lebih jelas lagi,

aku lampirkan gambar di bawah, ihsan dari sahabat facebook :



Aduh, seperti terkena renjatan elektrik. Adakah semua ini

satu kebetulan? Atau syarikat Crocs tidak tahu menahu?

Hanya maskot buaya yang comel, tanpa ada agenda disebaliknya?

Bagaimana pendapat anda?

Nota :

"Sekali-kali tidak akan redha orang-orang Yahudi

dan Nasrani sehinggalah kamu mengikut jalan-jalan

hidup mereka" - Al-Baqarah 120

a) Option yang pertama, hilangkan logo ini dengan

cara menggoresnya dengan pisau. Biar ia kelihatan

bercalar-balar, kesucian Islam itu perlu d ija ga.

b) Jika anda benar-benar marah akan perkara ini,

bakar kasut Crocs kepunyaan anda sendiri.

c) Jika rakan anda belum maklum, sila maklumkan

kepada beliau. Bukan membakar terus kasut Crocs mereka.

d) Jika anda mereka masih mengira-ngira untuk

membeli kasut ini, anda ada pilihan (a) dan pilihan (b).

e) Jika anda berautoriti untuk mengetengahkan

perkara ini kepada sekalian warga, aku cukup-cukup

mengalukan.

f) Jika anda tidak ambil peduli akan pendedahan ini,

sahlah keima nan yang ada di dalam diri bagi seorang

muslim telah dicabut oleh Allah.

g) Jika anda seorang muslim yang beriman, sebarkan

artikel ini kepada semua. Baik menggunakan blog anda,

akaun facebook anda, akaun twitter, atau lain-lain medium.

Related Posts with Thumbnails