Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Saturday, November 28, 2015

Day 2 : Trip ke Korea

Dah masuk hari ke 2.. kan.. cepat masa berlalu..
Hujan sangat lebat malam tu..
So hari ni kite punya plan.. nak pegi PULAU NAMI..
Y Nami ?? .. sebab itu la tempat memang wajib pegi
nak2 musim luruh (autumn).. n perjalanan die agak jauh gak.. dalam sejam kot.. nek subway
n kawasan die pon luas nak terjah..
Seyesly.. nak g Korea baru tau Nami ni tempat shoot drama WINTER SONATA..
kite memang minat citer Korea.. banyak je minat eceli.. HINDI..etc..
tapi xde la nak amek pot sangat tempat2 shooting diorang..

sebelum tu.. mokcik ni plan g sane.. bawak baju yang xpayah iron kengkonon..
tapi standby jugak TRAVEL IRON ni.. yang ni steam so mahal sket.. dalam seratus lebih harga die
yang xde steam, dalam 40lebih je .. cari kat lelong.my

travel iron
 sebelum tu.. kite snap dulu kat area GH.. hehe..semalam penat.. ngn gerimis.. so nak cepat sampai je..
namsan 3 tu yg kat belakang tu.. bangunan sebelah signboard hijau ni..

nak g NAMI ISLAND.. nek subway je.. meh citer sket..

naik kt Myeongdong St.. amek line 4.. (jgn pening ngn line-line ni.. dah kat sana..kompem tau)
amek side ke arah Chungmuro St.. TURUN kat Dongdaemun History & Culture Park St. ..
then tukar g line 2.. amek side ke arah Sindang St. .. TURUN kat Wangsimni St..
dah sampai Wangsimni St.. tukar ke JUNGANG Line.. amek tren side nak ke arah Cheong-nyangni St..
TURUN kat Mangu St.
then tukar lg.. pegi ke KYEONGCHUN Line.. amek side ke arah Galmae St. .. TURUN kt Gapyeong St.

kos dari Myeongdong ke Gapyeong tu dalam krw2000 (one-way) camtu..

route dari Myeongdong ST ke Gapyeong St


 *gambar2 amek masa dalam tren..
 dah sampai Gapyeong St.. nak g Nami.. ade 2 cara.. samada naik teksi which is cost dalam krw3000  (satu kereta)
atau naik bas dalam krw1050/pax.. nak jalan pon bole.. jauh gak la weyhh..

nak masuk NAMI ISLAND nek feri.. kos krw8000.. 
nampak x tiang tinggi kt belakang bendera malaysia tu.. tu kite panggil ape.. sky ape ntah.. naik tu nak cross tasek nak masuk pulau nami.. xyah nek feri.. tp x tau kos berapa..

 
 
 
cantikkk sangat kan.. excited dapat tengok daun maple kaler2.. hijau meghah.. ade sesekali angin kuat.. gugur daun2 kt situ.. fefeling kejapp.. hehehe... satu je.. balik tu kan kene nek feri gak.. kitorang tgk dalam pukul 330-4ptg camtu.. beratur dah sikit punya panjang.. x jadi dah nak jalan2 lg.. nanti bertambah2 panjang.. giler sungguh.. so bergerak balik..

balik tu kitorang singgah kat Myeongdong street.. saje jalan2..n makan nasi goreng seafood.. sedapp... sebab lapar beno nyee... hahaha






0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails