Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Wednesday, February 9, 2011

Sejambak Bunga Cinta - Halaqah

Tak de la nak tulis banyak2.. sedikit info je.. mane yg ingat.. almaklum.. tahap ingatan dah semakin merosot...

FOA, tajuk ni dipilih sempena hari valentine yang semakin hampir.. lagi berape hari lagi jek.. n harga bunga ros kompem akan naik.. ntah2 dah naik pon skang neh...

Tapi yang menarik, yang aku tak tau sebelum ni..
orang dah start raikan sempena valentine ni dari 7hb.. ermmm
setiap hari sebelum valentine ade nama2 die:

7hb - rose day
8hb - propose
9hb - chocolate
10hb - teddy
11hb - promise
12hb - hug
13hb - kiss
14hb - valentine

Tapi pada 22-24hb nov 2005 (kalo x silap dengar, ni tarikh Ustaz Syed Norhisyam mention), Majlis Fatwa telah mengeluarkan bahawa menyambut valentine tu adalah haram dan boleh masuk sebagai KUFUR.. Allahuakbar.. so berhati2 la ye... sebab dari sejarah2 valentine tu sendiri.. asenye ramai yg maklum.. valentine tu semua berkaitan kristian..

And ada satu tarikh lagi yang baru dibuat kat Malaysia, 14hb hari 'no panties day" .. apa la dorang ni.. x de mende lain ke nak sambut..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails