Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Thursday, March 4, 2010

Dajjal

Salam

Dah lama tak update blog ni.. sibuk la sepanjang bulan Februari ni.. setiap hujung minggu ade je aktiviti.. yang paling banyak adalah kenduri kawen dari utara sampai la selatan mesia.

Firstly, congrats tu Arina yang baru mendirikan rumahtangga bersama jejaka pilihan En Adham.. semoga kalian bahagia dunia dan akhirat

cakap pasal dunia akhirat ni.. terdengar kat IKIM.fm jangan wish kat owang baru kawen dengan kata2.. bahagia hingga akhir hayat or ke anak cucu coz what will happen after that?.. apa yang kita nak adalah perkahwinan kita sampai akhirat.. kita boleh jumpa semula suami dan anak2 kita di syurga..insya Allah

Juga kepada adik sepupu suami..Cik Wawa..opss dah jadi Puan Wawa.. dan CIk Iza (jiran Along) yang akan bernikah pada esok hari..

Berbalik kepada Dajjal. Baru terima email pasal Dajjal, so nak cerita sikit pasal Dajjal ni. tak tahu la betul ke tak tapi tertarik gak dengan apa yang berlaku lately ni.. banyak sangat info pasal kedatangan hari kiamat. Ni sedikit bingkisan dari email tersebut (kesahihan berita ini tidak saya ketahui..sekadar menyampaikan)...


Semalam. siaran RTM di Negeri Pahang. tergempar ramai orang terdengar
bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa bumi selama 3 minit,
mungkin ini tanda2nya. > kpd semua yg bergelar muslim,hari nie pakar
meteorologi bhgn bunyi dr Rusia m'dapati sesuatu bunyi ganjil spt ngauman
raksasa dr bwh mantel bumi.menurut para ulama kemungkinan besar itu ialah
suara Dajjal y b'usaha utk naik ke muka bumi.oleh itu,kte disuruh
sentiasa x berhenti azan dan solat,sebarkn kpd umat ISLAM yg lain.
Amanah! Wallahualam. KITA YANG MENENTUKAN DIRI KITA Jgn skip utk bace ni.
Sebarkan kalau sayang pada islam.-dari hamba Allah,kami forwardkan ....


Ni satu lagi email yang boleh dikongsi bersama

Cuba lihat kalendar di bawah untuk tahun 2012... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 July hari Jumaat,jadi 3 August 2012 bersamaan 15 Ramadan jatuh juga hari Jumaat.Sama dengan hadis Nabi pasal huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan bulan Ramadan iaitu hari Jumaat 15 Ramadan di bumi ini yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika ada beritahu pada 21-12-2012 planet X akan lintas di bumi)Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......Allah sahaja Maha Mengetahui.. ......... ..cuba kita tengok Hadis Nabi di bawah ini dan kenyataan pasal Kalendar Islam 2012
Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".

2010 Calendar
Islamic New Year: December 18, 2009 (1431 A.H.*)
Aashura: December 27, 2009
Ramadan: August 11 - September 8, 2010
Eid ul-Fitr: September 9, 2010
Hajj: November 14 - November 17, 2010
Eid ul-Adha: November 16, 2010

2011 Calendar
Islamic New Year: December 7, 2010 (1432 A.H.*)
Aashura: December 16, 2010
Ramadan: August 1 - August 29, 2011
Eid ul-Fitr: August 30, 2011
Hajj: November 4 - November 7, 2011
Eid ul-Adha: November 6, 2011

2012 Calendar
Islamic New Year: November 26, 2011 (1433 A.H.*)
Aashura: December 5, 2011
Ramadan: July 20 - August 18, 2012
Eid ul-Fitr: August 19, 2012
Hajj: October 24 - October 27, 2012
Eid ul-Adha: October 26, 2012

Apa pun, kita tahu bahawa kedatangan Kiamat itu adalah benar. Tepuk dada tanya iman..

Wassalam.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails