Blog Ati Harun's Touch

facebook page

facebook page
Makeup Servis

Followers

Saturday, September 10, 2011

kene selesema dan batuk


Iman kene selesema ngan batuk.. jangkit dari abangnye Irfan. Balik dari beraya kat Perak 1hb sept (umo Iman 20hari).. so esoknye terus g kk tuk check 20 hari.. n gtau yang Iman batuk.. once jumpe doc.. doc check, terus kate kene admit kat Spital Klang.. coz dada berombak masa nafas, ade lekuk kat dada (tanda2 jangkitan kuman)..

Sedey bile kt spital.. mmg kene admit wad.. pas tu masa kene daftar kt wad 6c.. kene amek darah ngan pasang tiub utk masuk ubat antibiotik(2 kali cucuk).. lagi bertambah sedih.. Iman menanges smp tak kuar sore.. air mata aku ni mmg nonstop.. huhu..


Kat wad 6c tu.. Iman kene masuk inkubator.. sebab x mo kene jangkit ngan budak lain.. kat sane, yg lagi teruk pon ade.. sedihnye tgk.. mostly pramatang ngan kuning... naseb baik aku breastfeed, so leh la dok kat wad tu coz every 2-3hrs kene BF.. kalo x, mesti kene ulang alik.. n smp kol 10mlm je leh melawat anak.. huhu...


seb bek dok pon x lama.. admit hari jumaat, isnin petang dah bleh discharge.. since doc pakar check kate leh kuar.. x de pape.. kuman x de, batuk pon dah kurang.. selesema dah x de..
Tak sanggup dok lama2.. badan Iman naik lembik.. mungkin sebab BF ikut masa.. kalo kt umah.. asal nanges, aku BF.. kalo kat sane.. ikut jam.. die nanges pon x tau.. sebab bilik die ngan aku lain2..

N satu lgi.. sebab dlm inkubator tu panas.. abes ruam naik kat muka, tengkuk n kulit kepala Iman.. abes kulit muke die jadi kasar.. misi suh sapu lotion tuk ilangkan.. dah beberapa hr.. cm susah je nak ilangkan.. sedih tol tgk muke Iman.. sian die..


ni hari discharge.. bleh letak dlm cot.. dok sebelah katil ibu..

Ada satu kejadian x best berlaku masa Iman dalam inkubator.. satu hr tu, lepas misi tukar kan tilam dlm inkubator tu (awal pg.. aku tinggalkan Iman kol 2pg.. aku dtg balik kol 4pg).. maybe Iman tolak2.. so badan die naik smp atas.. tilam dah ke bawah.. kepala die kene besi kt dlm tu.. smp berlekuk kepala die.. mase aku dtg tgk, die ngah nanges 2.. mesti sebab sakit kepala die kene besi tu, bayangkan smp berlekuk.. seb bek tulang baby ni lembut lg.. aku dok usap2.. lama2 ilang gak bekas lekuk tu.. geram betul aku rasa.. nak gak ckp kt misi tu.. tp dok terpk.. kang aku bising2.. kang layan aku n Iman teruk.. tak tau dok smp bile.. so.. wat senyap je la..

Kat spital gov mmg cam tu org kate.. pape pon kite kene jaga sendiri2... tak leh nak harapkan dorang..mmm...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails